Ian Gillan o tem, zakaj ne bo prišlo do ponovnega sodelovanja z Blackmorjem

Pevec skupine Deep Purple Ian Gillan je v nedavnem intervjuju pojasnil, zakaj do ponovnega sodelovanja z nekdanjim kitaristom Ritchiejem Blackmorjem ne bo prišlo. Niti za en sam koncert.


Blackmore je pred kratkim izrazil željo, da bi se za en koncert pridružil svojim nekdanjim kolegom skupine Deep Purple. Blackmore je skupino zapustil sredi turneje leta 1993, ko ga je zamenjal Steve Morse. Ta je dejal, da obstaja možnost ponovne združitve, a se ostali člani s takšno potezo ne strinjajo.

Ian Gillan je svojo odločitev pojasnil z naslednjimi besedami: „Ritchie je bil težak karakter – tega ne bom zanikal. Ritchie in band sta se ločila. Odkorakal je  sredi turneje; dež je nehal padati in naenkrat je posijalo sonce. Tako je bilo. Ian Paice se je ponovno prebudil; bil je srečen. Jon Lord je našel svojo gravitacijo, Roger Glover pa se je primajal izpod skale. Vsi smo postali spet normalni.

Ritchie je proti koncu svoje kariere v skupini predstavljal velik oblak  na družbeni, glasbeni kot tudi na profesionalni ravni. Zakaj bi se želel vrniti v tisto bedo?“

Skupina se trenutno mudi na turneji Long Goodby Tour, ki morda predstavlja začetek konca zgodbe Deep Purple.