BLACK DIAMOND SE VRAČAJO Z NOVIM SINGLOM

Heavy metal skupina Black Diamond, ki ima za seboj en studijski album, je izdala nov singel. Komad Bad Colour, ki mu premierno lakho prisluhnete na naši strani je zasnoval in napisal bobnar skupine Marko Soršak Soki.

Komad nosi zelo močno sporočilo. »Ni ravno vsakdanje, da bobnar napiše skladbo. V bistvu je skladba »Bad Colour« precej stara in je nastala točno 11. septembra 2001, ko je padel WTC. Ta dan sem iz trgovine prinesel nov snemalnik z efekti za kitaro, ki jo ljubiteljsko igram in napisal skladbo, ki govori proti rasizmu. Nastala je doma na kavču ob prižgani televiziji, ko sta gorela dvojčka. Po 16 letih sem jo privlekel iz arhiva in jo pokazal našemu kitaristu Igorju, ki jo je kompozicijsko in aranžmajsko predelal in je danes ugledala luč sveta«, o nastanku Bad Colour pove Soki.


 Snemanja so se lotili letos spomladi v studiu Evolucija, kjer je za Black Diamond poskrbel njihov dolgoletni producent Simon Jovanovič, videospot pa je nastal izpod taktirke Tine Istenič, s katero skupina sodeluje zadnja leta. Z novim singlom fantje naznanjajo tudi nov zagon v zasedbi – skupini se je namreč pridružil mladi kitarist Urban Kolarič. Black Diamond se na odre vračajo že jeseni, ko bodo dodobra stresli tla ljubljanskega Orto bara.