Festival Rock am Ring po prejeti grožnji o terorističnem napadu prišel do konca dogajanja

Sloviti nemški festival Rock am Ring je bil v petek 2. junija tarča resne grožnje o možnosti terorističnega napada, zato je lokalna policija bila prisiljena evakuirati obiskovalce. Po temeljitem pregledu se je dogajanje  naslednji dan nadaljevalo po spored, včeraj pa se je tudi uradno zaključilo.

Zaradi nedavnega grozovitega terorističnega napada na koncertu pevke Ariane Grande v Manchestru, v katerem je umrlo 22 ljudi, so organizatorji festivala grožnjo vzeli zelo resno. Na prizorišče so poslali 1.2000 policistov, obiskovalce pa evakuirali, kar je bila iz varnostnih razlogov tudi najboljša odločitev. Prvi dan bi morali nastopiti tudi Rammstein ter Airbourne, ki pa so bili primorani odpovedati svoj nastop.

Po pregledu so organizatorji na svoji Facebook strani zapisali: “To so novice, ki smo jih vsi čakali. Rock am Ring 2017 gre naprej! Po temeljiti policijski preiskavi in pregledu celotne lokacije festivala, ni bilo najdenih nikakršnih znakov nevarnosti. Priprave na drugi dan festivala že potekajo, program se bo nadaljeval v zgodnjih popoldanskih urah. Izredno disciplinirani fani si zaslužijo naše spoštovanje in hvaležnost.”