Prihaja #12 izvedba festivala INmusic

Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka so imena, poznana vsakemu ljubitelju dobre glasbe. In letos bodo vsi nastopali blizu, kot še nikoli doslej.

Zagrebški festival je v letošnji, že 12. izvedbi, ki bo potekala med 19. in 21. junijem, spet presegel hrvaške meje. INmusic tudi tokrat navdušuje z impresivnim seznamom nastopajočih, ki upravičujejo sloves festivala. Ta se ponaša z nazivom najbolj finančno dostopnega festivala, ki pa za ugodno ceno ponuja veliko. Letos boste za 3-dnevno karto odšteli 67 evrov, še 34 pa za 7 dni kampiranja na Jarunu. Še dodatna prednost festivala pa je prav lokacija – Inmusic se odvija na enem od treh jezerskih otokov, dva sta namenjena kampiranju. Navdušuje pa tudi oder, saj gre za prvo izdelano repliko Teslovega stolpa.

Organizatorji so lani s festivalom podrli rekord več kot 80 tisoč obiskovalcev je poslušalo največje glasbene zvezde. In tudi letos se nadejajo visoke številke obiskovalcev. Festivalova popularnost je v minulih letih namreč naraščala, zdaj je vodilni festival v regiji. Številni ugledni mediji, kot so National Geographic Traveler, The Huffington Post in CNN International, pa so INmusic uvrstili na seznam 50 ta hip najboljših festivalov na svetu, letos pa je revija NME uvrstila celo med 12 najbolj priljubljenih svetovnih festivalov.