"Če ima stvar smisel, jo zapečatiš." Intervju z Martinom Lundrom iz nove zasedbe Monolits

Našel se je nov skoraj super-bend. Slišijo na ime Monolits, v frontni liniji pa stojijo vokalis in kitaris Niko Pirker, Martin Lunder iz Balladera in Ventilosov, Matej Tekavčič, ki igra bas pri Gjurinu ter bobnar Dorian Granda iz Muff, Raiven in Toronto Drug Bust. Po bendovi osebni izkaznici in seštevku načrtov smo povprašali kitarista Matrina Lundra.Danes hodi okoli ogromno bendov, ki v svoj prvi PR zapišejo "novo ime, ampak prekajeni stari mački", pa je v resnici zgodba drugačna. Pri vas pa ne. Vaš CV obeta.

Predvsem bomo morali prehoditi še nekaj poti,da bomo postali stari mački. Sicer se nas pa nič od tega posebej ne dotakne. Naša zgodba je naša. Veseli smo, da nas povezujejo isti kraji, kamor se radi vračamo. Da nas povezujejo zgodbe iz mladih dni, da si imamo povedati še kaj drugega, kot je nov Fenderjev katalog. To je naš nitro. Glasba je vzrok.

Bend s to postavo ima gotovo zapisan "mission statement".

Ha, nima! Precej neobrmenjeno smo se spustili v to. Obstaja želja po ustvarjanju, po druženju. Seveda bi radi to potem spravili med ljudi, a strategijo bomo ves čas prilagajali sproti, čeprav se to sliši lahko naivno.

Zakaj "Monolits"? Vas navdušuje Stonehenge ali Medveščkova odkritja starih predcerkvenih tradicij na Slovenskem?

Nič od tega oz oboje, a nima povezave z imenom. Ime je nastalo kot besedna igra v studiu, kjer smo posneli prve tri pesmi. Radi se šalimo, tudi na račun drug drugega. Takrat je eden od članov precej navijal za »stereo sound« in iz tega smo potem naredili najprej MONO nastavek, potem pa spotnatno izpeljali v Monolits. Seveda si pa želimo dober stereo zvok. (smeh)

Singl je tukaj, zveni suvereno, sporočilo je pomeljivo, skratka...ni poceni. Ali napoveduje kaj več? Lahko pričakujemo video, morda celo plato?

Bomo videli. Zagotovo lahko pričakujete še več posnetega materiala. Po singlu Roka v roki prideta med ljudi še dva, vmes bomo ustvarjali in pripravili nove pesmi. Delali bomo po etapah in se ravnali po občutku ter reakcij ljudi. Če imaš občutek, da ima stvar smisel, jo seveda želiš tudi nekako zapečatiti, spraviti morda v neki bolj zaokroženi obliki na trg.